Çarşamba, Eylül 08, 2010

Bayram neymiş, ne değilmiş





* Bayram ziyaret zamanıdır. "Artık insanlar eskisi gibi birbirini ziyarete gitmiyor" diyenlerdenseniz bu bayram bizim eve bekleriz sizi. Sabah 10.00, gece 12.00 demezler gelirler. 3 günü bizim evde geçirip nereden tanıdığımızı bile bilmediğimiz akrabaların geldiğini gördükten sonra o cümleden vazgeçeceğinizi garanti edebilirim.




* Bayram kaç yaşında olursanız olun şeker-çikolata zamanıdır! Bizim evde, hatta şu an şu yazıyı yazmakta olduğum masanın yan tarafında daimi bir abur cubur stoğumuz vardır. Çikolata, şeker, bisküvi, kek, cips vs. Bitmeden yenileri gelir oraya eklenir. "Ayy canım çikolata istedi ama bu saatte nereden bulacağım" dememe gerek kalmaz, yeri bellidir. Evet biz obur insanlardan oluşmuş bir aileyiz! Durum böyle olsa bile fark etmez, bayram çikolatasının yeri hep ayrıdır :)




* "Nerede o eski bayramlar" geyiğini tekrar tekrar duyacağınız zamandır bayramlar. Yaşlıların söylemesine anlam verebiliyorum ama 12 yaşındaki kuzeniniz facebookta duvarına yazacak, ne bileyim 13 yaşındaki komşu kızı msn iletisi yapacak bu cümleyi. Yadırgamayın. Yine de insan sormak istiyor tabi: "Ah be evladım, hangi eski bayramlar? 6 yaşındayken bayramı bilgisayarda oyun oynayarak geçiriyordun şimdi msnden ve facebooktan kankalarınla sohbet, fotoğraf beğenme, yorum yazma halindesin sürekli. Özlediğin eski bayramlar bilgisayar oyunu oynadığın günler mi? Öyleyse aç, oyna."




* Bayramlar geçmişteki alışkanlıklarınızla bugünküleri karşılaştırıp kendi kendinizi sorguladığınız dönemler olabilir. Bayramlık mevzusuna takılıyorum mesela ben zaman zaman. Eskiden heyecanlanılırdı bayramlık almaya giderken. O giysi bayram içindi ve bayramdan önce asla giyilmezdi. Şimdi kendime giysi alırken bayram aklıma dahi gelmiyor. "İşe giderken giyerim", "Arkadaşlarla dışarı çıkarken giyerim", "Özel günlerde giyerim" gibi kriterler üzerinden belirliyorum alınacakları. Bayram dışındaki zamanlarda sürekli erken kalkıp çalışmak zorundaysanız bayram bir tür "dinlenme" halini alabiliyor sizin için. Bunu da okulu bitirince öğrendim... Eski bayramlar ve yeni bayramlar karşılaştırmasından ziyade eski Selin ve yeni Selin karşılaştırmasına gidiyorum ben.




* Bir de bayram mesajları var. İtiraf etmek gerekirse şu upuzun mesajlar var ya, işte ben onların yarısından sonrasını okumuyorum. Halbuki bana "Bayramın mübarek olsun", "İyi bayramlar", "Bayramın kutlu olsun" vb. bir şey yazsan inan daha çok mutlu olacağım. Forward mailler gibi o mesajlar. Biri birine gönderiyor, o başkasına gönderiyor, 5 kişiye göndermeyince başımıza iş geliyor mu bilmiyorum ama zincir hep bana geldiğinde kırılıyor. Haberiniz olsun.




* Bayram bu yazıyı okuyanların çoğu için akraba akraba gezmekse de bu satırların yazarı için evde oturup misafir beklemek. Şu insanların ailece gezdiği ya da küçüklerin büyüklere gittiği sistem bizde işlemiyor maalesef.




* Bayram arkadaşlarla gezme zamanı değil. Her yer öyle kalabalık ki insanın çıkası gelmiyor.




* Yaşlı ve çocukların oynatıldığı şu reklamları izleyip hüzünlenme zamanı bayramlar. İtiraf edin etkileniyorsunuzdur az da olsa.




* Bayram fazla tatlı yiyip mideyi bozma zamanı tabi ki!




* Yanınızda olmayanları düşünüp hüzünlenme kısmından bahsetmek istemiyorum.


Eklenecek daha onlarca şey vardır tabi ama bu kadarı şimdilik yeter.


İyi bayramlar herkese şimdiden. Sevdiklerinizle birlikte keyifli bir bayram geçirirsiniz umarım :)

4 yorum:

Judy Abbott dedi ki...

benim için bayram Star Wars şenliği demek, sıradan bütün filmleri bir kere daha izleyeceğim:)

bi dost dedi ki...

uff hepsi bi yana da, şu fix mesaj uygulamaları.. ben de okumuyorum ilk 3-4 kelimeden sonrasını.. samimiyet güzel bişey bence, dediğin gibi, kendi yazdığı 2 kelime olsun ama samimi olsun.

Selin dedi ki...

@ Judy Abbott

:)

Bize gelen giden çok olduğu için herhangi bir şey izleyemiyorum, sürekli bölünmesinden hoşlanmıyorum :(

Selin dedi ki...

@ bi dost

o abuk sabuk şeyleri göndereceklerine sadece "iyi bayramlar" yazsalar daha çok mutlu olacağım :-/

Back to Top