Çarşamba, Eylül 01, 2010

neler ögrendik

Ablam olan selin ile küçük yaşlarda başladı korku filmi sevgimiz.. orta okuldayken arkadaş grubumuzla kimsenin izlemeye cesaret edemediği korku filmlerini alır, birbirimize sarılarak yer yer birbirimizi korkutarak izlerdik..

Halen en sevdiğim türdür korku filmleri.. özellikle kötü yapılmışsa ve klişeyse bayılırım (tahmin etmesi zevkli oluyor).. komedi filmlerinden daha fazla eğlenirim bazılarının ödünü koparan filmleri izlerken.. haliyle onlardan bir sürü şey öğrendim.. burada da listelemek istedim müsadenizle..

- 5-6 genç bir araya gelip tatil/gezi planları yapıyorsa gidecekleri yer mutlaka abuk subuk bir yer olmalıdır.. mümkünse sapa ve ıssız olmalıdır ki katil/hayalet bunları rahatça doğrayabilsin..

- esas kız küveti doldurmuşsa mutlaka yukarıdan kafasına bastıracak biri ya da göreceği bir silüet vardır.. hele bir de gözlerini kapadıysan, gittin kızım.. kurtuluşun yok.. (bu yüzden yıllarca küvet görmeye bile dayanamamış olabilirim, hala daha küvette uzanamıyor olabilirim, bu bahsi kapatalım kuzum :P)

- cesur ve girişken bir tipsen katilin en son hedefisindir, yok abuk subuk espriler yapan biraz yılışık bir gençsen ilk giden sensin, üzgünüm..

- eğer uzak doğuluysan işler senin için daha da vahim bazen bir müzik aleti, bazen ise bir fotoğraf makinesi başına iş açabilir, kolla kendini..

-bir yerde hayalet olup olmadığını anlamak istiyorsan fotoğraf çek, denedim %100 çalışıyor..

- ilk-orta okul yıllarında otistik, asosyal ya da hastalıklı görünen tiplere bulaşma, muhtemelen küçük yaşta ebediyete intikal edip kendisine bulaşanlara hayatı zindan edeceklerdir.. iyi davranırsan ödülünü de alacaksın, korkma..

-sevgiline ya da sevgili adayına mutlaka geçmişte ölen sevgilisi olmuş mu diye sor, varsa kaç o adamdan, kız sana musallat olur..

-zehir kullanarak, boğarak, tabancayla ya da ne bileyim döverek öldüren katiller çok az bulunur, mutlaka ya elektrikli testereyle doğraması, ya da çin işkenceleri yapması gerekir.. temiz bir cinayet olmaz, olabilemez..

-Kabus görüyorsan uyandığında rahatladığını sanma, öyle kolay kolay bitmez bu işler, bir hayalet köşe başındadır, olmadı seni bekleyen bir tıkırtı vardır..

- aslında başına gelebilecek çoğu şeyden kurtulabilmek için yapabileceğin basit bir şey vardır.. merak etmemek.. duyduğun tıkırtıyı ya da beklemene rağmen gelmeyen bir arkadaşı merak etmeyip olay yerinden kaçarsan yırttın demektir.. önce can sonra canan değil mi?

- mutlaka izleyiciyi aydınlatmak için olay yerinde o duruma vakıf olan biri bulunur.. tercihen başına benzer bir şey gelmiş ya da büyüklerinden duymuş olması muhtemeldir..

- Mabadı yere yakın olanı bilmem ama söz konusu korku filmiyse sessiz sakin durandan korkacaksın.. genelde çaktırmamak için mümkün olduğunca az şey söylerler.. sonra vay efendim beni öldürdü bilemedim, vay hiç aklıma gelmemişti deme..

- karanlık ve sapa bir yolda gördüğün tuhaf tipli yabancılara acıyıp arabana alma, acınacak duruma düşersin..

- bir kazadan yırttım diye sevinme, ölmen gerekiyorsa ondan daha vahim bir şekilde küt diye gidersin.. burda ne yazıyorsa o anacım (işaret parmağıyla alın gösterilir)

- evladın bir hayalet gördüğünü ya da hayaletle konuştuğunu söylüyorsa bir bildiği vardır, biraz güvenmeyi öğren şu çocuğa ya!

Benden bu kadar varsa sizden de alalım, öğrenelim, öğretelim :)

7 yorum:

bi dost dedi ki...

hahaha bence de çocuklara güvenmeyi öğrenmeliler artık!!1! onca film var biraz izler biraz duyarlı olur insan..

bi de fotoğraf çekme tavsiyen için teşekkürler canan. denenmiş olması ayrıca sevindirici :P

Judy Abbott dedi ki...

harika saptamışsınız, elinize sağlık:))
ben de hep gözlüklü şişkolar ilk doğrananlardır diye korkardım, malum hem gözlüklüyüm hem şişman ... anneeeee:)))

Atsız dedi ki...

esas kızın sevgilisi çocuk eğer kıza;
-Sakın buradan ayrılma az sonra dönerim diyorsa bil ki gitti o.

Canan dedi ki...

bi dost
di mi ya çocuğa deli muamelesi yapılır hep, sonra haklı çıkması da cabası :)
ne demek bi dostum ne demek :)

@Judy
teşekkürler :) valla kendini korumak için yanına yılışık, tercihen terbiyesiz birini bul derim :)) o doğranırsa kaçarsın zaten :)

@Atsız
Aynen ya, teşekkürler katılım için :)

ry dedi ki...

@Judy Abbott şişmanlardan önce zenciler ölür

olay köşkte geçiyorsa katil uşak

!reDanDark! dedi ki...

'merak etmemek..' demişsin ya en çok o delirtir beni korku filmi izlerken ..
Bu nasil bir merak nasil bir cesarettir..
Zifiri karanlığa dalıyosun bir çıt sesi duysan, başına birşey gelceği belli işte kardeşim hiç mi korku filmi izlemedn daha önce:D

Canan dedi ki...

@mr. hayd
aynen teşekkürler :)

@redandark
açıkçası bulunduğum yerde minicik bi çıtırtı bile duysam, güven veren bir yere kaçarım.. gündelik hayatında deli gibi meraklı olan ben bile bunu yapabiliyorsam onların hayli hayli yapması gerekir.. ecel gelince cesaret de geliyor sanırım :)

Back to Top