Pazartesi, Ağustos 16, 2010

Slm! Asl?




Şu başlıktaki saçma sapan kısaltmalarla başlayan chat yıllarımızı saymazsak (ki nesini sayalım) internette ilk defa insanlarla tanışmam 2004 yılına denk gelir. O zamandan bugüne kadar internet üzerinden tanışılmış sonrasında internet dışında çok şey paylaşılmış epey insan olmuştur, o yüzden "internetten tanıştığın herkes sapıktır, manyaktır, uzak durulmalıdır" mantığı bana hep saçma gelmiştir.


Diğer taraftan internetten tanışılmış herkese potansiyel kız/erkek arkadaş gözüyle bakanlardan kaçmak gerekebilir. Tabi karşınızdaki her zaman sizin baktığınız gibi bakmayabiliyor olaya ve size de çaktırmıyor, sevimsiz durumlar oluyor sonra.


Seneler evvel internet üzerinden tanıştığım ve çok da iyi anlaştığımızı düşündüğüm bir arkadaşımla buluşmaya karar verdik. Daha doğrusu ben kendisini o kadar çok ekmiştim ki en sonunda utandığım için "eh tamam" demek zorunda kalmıştım, zaten arkadaşları da olacaktı, sakat bir durum olmazdı yani. Gittiğim ortamda hayatımda ilk kez gördüğüm o adamın sevgilisi olarak karşılanacağımı nereden bilebilirdim ki? İşin tuhaf tarafı o güne kadar kanka moduyla yaklaşan adam bir anda "Ben senden çok hoşlanıyorum" demeye başlamıştı. Ben de günün sonunda arkama bakmadan kaçtım tabi. Hayatımın en sıkıntılı günleri arasında o gün ilk 10'a rahat girer.


Okumakta olduğunuz satırların yazarı birkaç defa benzer durumla karşılaştığından, ismini vermek istemediğimiz bir başka blog yazarımız da sorduğumda aynı durumdan şikayet ettiğinden hemen genellememizi yapıyoruz. "Herkesin başına geliyor böyle şeyler anacım!" Sonra da ekliyoruz: "Bütün genellemeler gibi bu da yanlış."


Her zaman sıkıntılı olmaz tabi, msnden konuşurken çok eğlendiğiniz bir insan yüzyüze geldiğinizde sizi hiç şaşırtmayabilir. Sürekli gülmekten konuşamadığımızı bilirim mesela. (ben eğlenceli biri değilim.)


Fakat yine zavallı ben ilk kez görüştüğüm bir grup insanla okey oynarken bitmiş olmama rağmen sırf konuşmasınlar diye taş çevirdiğimi bilirim. Ortamdaki sevimsiz bir armuta (bütün armutlardan özür dileyerek) "Süper okey oynarım, beni kimse yenemez" diye saçmalaması için fırsat vermiş oldum, o ayrı mevzu.


İnsanların kendini olduğundan çok çok farklı tanıtmış olması riski olsa da birileriyle tanışıp onları sonradan tanımaktansa birilerini tanıyıp sonradan yüzyüze gelmek bir yandan da çok cazip geliyor bana. 


Hatta gün geliyor bir de bakıyorsunuz ki zamanında sadece başka bir monitör karşısında sizin yazdıklarınızı okuyan o insanlar en yakın arkadaşlarınız oluvermiş. Normal hayatta sosyal olamayıp internette sosyalleşmek değil bu. O insanlar zaten normal hayatımda görüştüğüm arkadaşlarım artık. İnternet sadece haberleşmemiz için bir araç. Ayrıca en yakın arkadaşını okul sıralarında ya da mahalle aralarında bulmaz ki herkes. Ya da hayatının aşkını... Birileri için o insanlar başka bir monitörün karşısında beklemektedir. 


Kendimizi tanımamıza da yardımcı olurlar zaman zaman. Bir de bakarsınız ismini vermek istemediğimiz bir blog yazarı arkadaşımız gibi içinizdeki Romeo'yu keşfedersiniz o insanlar sayesinde. (Kim olduğu çok belli oldu di mi?)


Diyeceğim şudur ki internet sayesinde şahane dostluklar edinebilirsiniz. (Bakın biz yaptık, oldu.) Yine de dikkat edin e mi? Dünya hali bu, belli olmaz.

4 yorum:

Silent Traveller dedi ki...

İnternette tanıştığınız birini bir arkadaşınıza anlatırsınız,hiç tereddütsüz internetten tanıştığınız adam ya da kadının yalan söylediğini öne sürer.Anadolu'da bir söz vardır "Herkes nice kalbince" diye.Örneğin kız karşıma çıkmış kendini tanıtıyor, 1.62 boyundayım, küçük bi işyerinde ön muhasebeye bakıyorum diyor. Yok yok canım kesin yalan söylüyor. Aslında O Meltem Cumbul kimliğini benden gizliyor. Sanki kız Meltem Cumbul oldugunu söylese inanacaklar!

Selin dedi ki...

Eli yüzü düzgün, meslek sahibi, aklı başında vs. birinin internette işi olmayacağı gibi tuhaf fikirlere sahip olmalılar. Üniversite ortamında ya da iş ortamında tanıştıklarımdan kat kat düzgün insanlarla tanıştım ben nette oysa ki. Benim açımdan işin en sinir bozucu tarafı şuydu: 2-3 senedir aynı foruma yazdığım ve hakkında çok fazla şey bildiğime inandığım insanlarla görüşmeye kalktığımda laf eden insanlar yonjada 2 gün önce tanıştıkları insanlarla buluşmalarının gayet normal olduğu iddiasındaydılar. Bütün buluşmaları hüsranla sonuçlandı, o ayrı. O netten tanıştığım insanlar şu an hala hayatımdayken onların yalancı olabilme ihtimali üzerine kafa ütüleyen arkadaşlarımla tüm ilişkimi kestim, bunun sebebi de bana söyledikleri yalanlar. Komik geliyor düşününce.

Adsız dedi ki...

Bu bloğa nasıl girdim bilmiyorum ama e mailim arasında gördüm ve yazı hoşuma gitti.Benzer durumla ben de karşılaştım nette bir kızla tanıştım ve durum o kadar ilerledi ki evlenmeyi bile düşündük oradan buradan derken arkadaş bir anda vaz gecti benimki de hani biraz affedersiniz ama aptallık.Selin güzel bir noktaya değindi etrafımızda nette tanışacabilecegimiz kişilerden daha kaliteli insanlar var bir bakınmamız gerekiyor gerci şuan için yaşadıgım şehirde kaliteli insan bulmak cok zor fakat gercekten kaliteli insanların oldugunu bilmek cok güzel bir duygu....

. dedi ki...

yok eğlencelisin de evet gülmekten konuşamıosun bence :D (yaşayarak öğrenme hali)

Back to Top